Sustainable Stories

Concept & productie event
voor Bont voor Dieren / Amsterdam Fashion Week

Klant: Bont voor Dieren / Amsterdam Fashion Week

Voor dit event heb ik het concept alsmede de productie verzorgd.

In de media:
http://www.elle.nl
https://www.bontvoordieren.nl
https://www.bontvoordieren.nl/persbericht


Voor Bont voor Dieren heb ik de directie van Amsterdam Fashion Week (AFW) middels een open brief gevraagd om voor een bontvrij beleid te kiezen. De brief is ondertekend door mode-ontwerpers Bas Kosters en Iris van Herpen, actrices Anna Drijver en Georgina Verbaan, mode-redacteurs van ELLE en Marie Claire en meer dan honderd andere influencers en smaakmakers.

Naar aanleiding van deze oproep heeft AFW besloten om Bont voor Dieren aan te stellen als kennispartner om samen meer bewustwording te creëren omtrent het gebruik van bont.

Zodoende heb ik voor Bont voor Dieren en Amsterdam Fashion Week een programma samengesteld, genaamd Sustainable Stories. Het event, gericht op modeprofessionals en -studenten, liet ontwerpers aan het woord die streven naar diervriendelijkheid en innovatie.

Bruno Pieters, voormalig creatief directeur van Hugo by Hugo Boss, praatte over zijn nieuwe label Honest by, het eerste online bedrijf ter wereld met een 100% transparant beleid. VOGUE betitelde Honest by als revolutionair. Ook Marita Bartelet, directeur van Ecological Textiles en stoffenleverancier van prijswinnende modelabels (o.a. Studio Jux en Elsien Gringhuis) gaf een inspirerende lezing.

Sustainable Stories werd gehost door presentator Sebastiaan Labrie.
Bontvrije Hartenstraat

Next Project

See More